Se alla
Stockholms stad

Praktikplats hos Liberalerna i Stockholms stadshus under hösten 2023

Måndag 15 maj 2023

Är du en samhällsintresserad liberal? Vill du veta mer om hur det politiska arbetet i Stockholm går till? Passa i sådana fall på att söka praktikplats hos Liberalerna i Stockholms stadshus!

Liberalerna Stockholm erbjuder en praktikplats vid stadshuskansliet till hösten 2023. Sista ansökningsdag är 1 juli 2023. Vi erbjuder terminspraktik för dig som studerar på en samhällsvetenskaplig högskoleutbildning. Praktiken anpassas efter praktikantens intresse och vi kan utlova goda möjligheter till nätverkande och till deltagande i intressanta möten och seminarier. 

Vem söker vi?

Vi söker dig med en påbörjad universitetsexamen inom till exempel media och kommunikation, statsvetenskap eller humaniora på kandidat- eller masternivå, som vill göra praktik inom ramen för din utbildning då praktiken är obetald. Du behöver inte vara medlem i Liberalerna, men du delar våra värderingar.

Som praktikant hos oss får du prova på arbetsuppgifter av utredningskaraktär eller mediehantering och planering av medie- och sociala medieinsatser. I arbetsuppgifterna kan ingå att analysera och rapportera om utredningar och rapporter, att delta på verksamhetsbesök,  eller att ta fram underlag för en debattartikel eller pressmeddelande.

Praktikstart sker i enlighet med universitetets kalenderhalvår, motsvarande 30 högskolepoäng eller 15 högskolepoäng. Ideellt engagemang är meriterande i urvalsprocessen. Skicka din ansökan (max en A4), kontaktuppgifter till din praktiksamordnare samt ditt CV till: simon.rothstein.frankander@stockholm.se

Vi vill ha din ansökan senast den 1 juli 2023 och kallar löpande till intervjuer via digitala verktyg eller personligt besök. För mer information kontakta simon.rothstein.frankander@stockholm.se.

Välkommen med din ansökan!