Idag meddelade Jan Björklund att han avser att lämna posten som partiledare för Liberalerna vid partiets nästa landsmöte. Lotta Edholm, ordförande för Liberalerna i Stockholms stad, har följande kommentar:

– Vi i Liberalerna har all anledning att vara stolta över Jan Björklunds tolv år som partiledare. Utan Jan hade skolan inte stått i centrum för den politiska debatten. Liberalerna har vunnit striden om vikten av kunskapsfokus, krafttag mot stök och otrygghet och behovet av att höja lärarnas status. Idag har alla glömt hur försummad utbildningspolitiken en gång var i Sverige.

– Jan Björklund såg tidigt hur den växande extremismen runt om Europa skulle komma att prägla vår tids politiska samtal. Jan har modigt stått upp när det blåst hårda vindar både från extremhögern och extremvänstern.

– Under den här turbulenta tiden i svensk politik har Jans ledarskap gjort stor skillnad. Nu har Liberalerna med stor majoritet enats kring januariavtalet och kan bygga en stark grund inför mandatperioden. Ytterkantspartiernas inflytande är minimerat samtidigt som vi får stor genomslagskraft för liberal politik.

Lotta Edholm, ordförande för Liberalerna i Stockholms stad, kommenterar beskedet från Jan Björklund om hans framtid som partiledaren för Liberalerna.