Se alla
Isabel Smedberg-Palmqvist Skolborgarråd i Stockholm stad

Isabel Smedberg-Palmqvist

Skolborgarråd

Kontaktuppgifter

Jag blev medlem i Liberalerna när Anna Lindh mördades år 2003 och debatten handlade om huruvida kvinnor borde vara engagerade politiskt överhuvudtaget. Jag är feminist, brommabo, mamma, föreningsmänniska och sedan mars 2020 även skolborgarråd. Det innebär att jag har det övergripande ansvaret för alla förskolor, grundskolor och gymnasium.

Min drivkraft är att bekämpa orättvisor och att ge alla barn en riktigt bra start i livet. Det är socialliberalism för mig.

Det viktigaste för Stockholms barn och unga är:

 • att fler går ut grundskolan med gymnasiebehörighet och att fler gymnasieelever tar studenten
 • att bryta den växande psykiska ohälsan bland barn och unga så att de kan klara sin skolgång
 • att det särskilda stödet i skolan byggs ut så att alla barn får den hjälp de behöver
 • att barn som behöver extra utmaningar i skolan också får det

Förtroendeuppdrag (urval):

– Skolborgarråd och ordförande för utbildningsnämnden
– Vice gruppledare för Liberalerna i Stockholms stad
– Vice ordförande i Liberalerna Stockholms förbundsstyrelse
– Ledamot i Stockholms stads kommunfullmäktige

Bor: I Bromma tillsammans med min man. Mina barn har flyttat hemifrån.

Fritidsintressen: Jogga i naturen, påta i trädgården på landet, umgås med vänner, kampanja med Liberalerna i Bromma och resa.

Bakgrund: Född och uppvuxen i Södertälje. Spelat basket i många år som ung. Arbetat på restaurang som hovmästare, som barnskötare i förskolan, inom kriminalvården, drivit eget företag med mera innan jag blev jurist. Efter ett par år i tingsrätten rekryterades jag till Liberalernas riksdagskansli. Jag kombinerade jobbet med att vara fritidspolitiker i bland annat socialnämnden, Bromma stadsdelsnämnd och exploateringsnämnden. I mars 2020 valdes jag till Stockholms skolborgarråd och efterträdde Lotta Edholm (L).

 

Sociala Medier

 • Följ på: 

Börjar morgonen med ett viktigt samtal om elevhälsa med Anna Holmström ordf
Akademikerförbunder SSR. Vi är helt överens om att vi vill att Stockholms stad ska ha en elevhälsa i världsklass och att Utbildningsförvaltningen i Stockholms stad ska gå i bräschen gällande elevhälsan ...nationellt. Tack Anna för många bra inspel och ditt perspektiv!

Igår besökte jag Stockholms Transport- och Fordonstekniska Gymnasium. Tycker du om att mecka, köra stora fordon, lösa problem och har ett stort intresse för fordon och transporter är detta moderna och coola gymnasium något för dig. Bilden rätt tydlig på hur kul det var att köra lastbil. ...Tack rektor Lars Dowert och övrig personal för ett så fint besök.

Pojkar har under flera decennier presterat sämre i skolan än flickor. Detta är ett av skolans stora likvärdighetsproblem. Det handlar bla om att vi måste skapa bättre lärandemiljöer som gagnar både pojkar och flickor. Viktigt är att skapa en pluggkultur där det är coolt att plugga. Tack... @wettergren.sara för ett så intressant besök på Linnéskolan i Malmö i fredags. Intressant läsning Fredrik Zimmerman.

Igår var det premiär för Stockholmsnästet - en tävling i ungt företagande (vi hämtade absolut inspo från SVTs program Draknästet). Elever från hela staden fick möjlighet att presentera sina företag för en professionell jury som sedan ska utse vinnarna utifrån flera kriterier. Kommande... år ska tävlingen genomföras på hösten, inför de stora nationella UF-tävlingarna. Men i år gjorde vi annorlunda. Årets deltagare tar snart studenten och tyvärr har de haft stora delar av sin gymnasieutbildning på distans. Därför kändes det särskilt viktigt att hinna arrangera Stockholmsnästet före sommaren! Det är så många roliga saker under gymnasietiden som de har gått miste om. Under nästa vecka ska vinnarna koras! Låt mig återkomma 😉

I mer än 100 år har liberala idéer gjort Sverige till ett friare, öppnare och mer jämställt land. Vilken väg vill du ta framåt?
#svpol #utbpol #08pol #sthlmpol #funkpol

I mer än 100 år har liberala idéer gjort Sverige till ett friare, öppnare och mer jämställt land. Vilken väg vill du ta framåt?

 • Isbel Smedberg Palmqvist Liberalerna Stockholm
  27 april 2022

  Kommer regeringen rädda spetsklasserna?

  Skolborgarrådet Isabel Smedberg-Palmqvist (L) kräver att regeringen omgående agerar för att rädda de nedläggningshotade spetsutbildningarna. Spetsutbildning är en försöksverksamhet som infördes av Alliansregeringen år…

 • Isabel Smedberg-Palmqvist
  10 mars 2022

  Nu förstärks det särskilda stödet

  För elever som har behov av särskilt stöd finns det undervisning med specialpedagogisk verksamhet på nationella program, så kallade SPV-klasser. Dessa har tidigare för…