Se alla
Isabel Smedberg-Palmqvist

Isabel Smedberg-Palmqvist

– Min drivkraft är att bekämpa orättvisor och att ge alla barn en riktigt bra start i livet. Det är socialliberalism för mig.

Kontaktuppgifter

Jag blev medlem i Liberalerna när Anna Lindh mördades år 2003 och debatten handlade om huruvida kvinnor borde vara engagerade politiskt överhuvudtaget. Jag är feminist, Brommabo, mamma, föreningsmänniska och sedan mars 2020 även skolborgarråd. Det innebär att jag har det övergripande ansvaret för alla förskolor, grundskolor och gymnasium.

Min drivkraft är att bekämpa orättvisor och att ge alla barn en riktigt bra start i livet. Det är socialliberalism för mig.

Det viktigaste för Stockholms barn och unga är:

  • att fler går ut grundskolan med gymnasiebehörighet och att fler gymnasieelever tar studenten
  • att bryta den växande psykiska ohälsan bland barn och unga så att de kan klara sin skolgång
  • att det särskilda stödet i skolan byggs ut så att alla barn får den hjälp de behöver
  • att barn som behöver extra utmaningar i skolan också får det

Förtroendeuppdrag (urval):

– Skolborgarråd och ordförande för utbildningsnämnden
– Vice gruppledare för Liberalerna i Stockholms stad
– Vice ordförande i Liberalerna Stockholms förbundsstyrelse
– Ledamot i Stockholms stads kommunfullmäktige

Bor: I Bromma tillsammans med min man. Mina barn har flyttat hemifrån.

Fritidsintressen: Jogga i naturen, påta i trädgården på landet, umgås med vänner, kampanja med Liberalerna i Bromma och resa.

Bakgrund: Född och uppvuxen i Södertälje. Spelat basket i många år som ung. Arbetat på restaurang som hovmästare, som barnskötare i förskolan, inom kriminalvården, drivit eget företag med mera innan jag blev jurist. Efter ett par år i tingsrätten rekryterades jag till Liberalernas riksdagskansli. Jag kombinerade jobbet med att vara fritidspolitiker i bland annat socialnämnden, Bromma stadsdelsnämnd och exploateringsnämnden. I mars 2020 valdes jag till Stockholms skolborgarråd och efterträdde Lotta Edholm (L).