Se alla

Liberalerna i Stockholms stadshus söker en biträdande borgarrådssekreterare

Onsdag 30 november 2022

Vi söker dig som sympatiserar med Liberalernas värderingar och vill bidra till en mer liberal huvudstad. Som biträdande borgarrådssekreterare arbetar du tillsammans med kanslichef, borgarrådet Jan Jönsson och övriga medarbetare på kansliet. Tempot är högt och uppgifterna är utmanande.

Liberalernas kansli i stadshuset leds av kanslichefen som också är arbetsgivare. Du kommer befinna dig i en professionell politisk organisation med högt i tak. Det politiska tempot i Stockholms stadshus är det högsta i landet där varje dag är en möjlighet till lärande.

Initiativförmåga, gott omdöme och analytisk förmåga skattas högt. Du kan snabbt sätta dig in i och analysera komplicerade arbetsuppgifter. Det är en förutsättning att du kan uttrycka dig väl i skrift.

Du kommer att få handlägga ärenden inom arbetsområdet hårda frågor och bevaka nämnder för kansliets räkning såsom exploatering, fastighet, stadsbyggnad, trafik och miljö. Du kommer även ansvara för brevsvar, medverka på möten och verksamhetsbesök, sammanställa underlag samt medverka i politikutveckling. Du förväntas att självständigt ansvara för planering och genomförande av de arbetsuppgifter och arbetsområden som ingår i din tjänst.

Du som söker tjänsten ska ha för tjänsten relevant akademisk utbildning eller motsvarande erfarenhet. Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet inom till exempel politisk kommunikation eller policyutveckling. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Tjänsten är på heltid och omfattas av anställningsvillkoren för politiska sekreterare. Provanställning om sex månader kommer omfatta tjänsten.

CV och personligt brev skickas till kanslichef Simon Rothstein Frankander (simon.rothstein.frankander@stockholm.se) senast den 20 december. Märk mailet ”biträdande borgarrådssekreterare”. Rekrytering sker löpande.