jan.jonsson@stockholm.se

Presskontakt

Erika Larsson
erika.k.larsson@stockholm.se

Linn Friman
linn.friman@stockholm.se

Niki Westerberg
niki.westerberg@stockholm.se

Presstelefon: 076-122 94 86 (ej sms)

Om Jan

Min dröm som ung var att bli flygledare och mitt intresse för flyget är fortfarande stort. Men i stället för att bli flygledare valde jag tillslut att bli lärare i grundskolan, och senare rektor i Botkyrka. Det är ett yrkesval som har gett mitt liv mycket mening. Jag har i hela mitt vuxna liv arbetat med unga som på olika sätt behöver samhällets stöd. Jag har alltid sökt mig till de stora utmaningarna och skolorna i de utsatta områdena. I mina olika roller har jag ofta förtvivlats över när samhällets stöd brister. Jag drivs av viljan att förändra och förbättra. När den grönblåa majoriteten tog makten i Stockholm stad år 2018 utsågs jag till socialborgarråd.

Jag vill öka friheten för de invånare vars frihet idag är hotad eller begränsad. Och jag kommer att anta, som ett av mina prioriterade områden utöver socialrotelns ansvarsområden, att noga bevaka och hårt bekämpa nationalism, nazism och extremism, därför att dessa politiska krafter utgör idag de främsta motståndarna till allt vad vi liberaler står för.

Förtroendeuppdrag (urval):
– Gruppledare
– Socialborgarråd i Stockholm stad
– Ordförande för Liberalerna Stockholms stads styrelse
– Ledamot i Liberalernas partiledning- och styrelse

Bor: Bredäng, i hyresrätt
Fritidsintressen: Fotografera, gärna trafikflyg och flygplatser. Favoritflygplats är Singapore och Oskarshamn. ”Det var förut bara ett litet rött hus med vita knutar och ett torn på”.
Bakgrund: Lärarhögskolan, tidigare rektor i Botkyrka, fullmäktigeledamot för Liberalerna och nu socialborgarråd i Stockholm. Volontärarbete som läxhjälpare, nattvandrare, kontaktperson, lekmannaövervakare inom frivården och säkerhetsvärd under Vattenfestivalen i Stockholm.