Badplatser

I öarnas stad Stockholm är vattnet ständigt närvarande. Alla stockholmare ska ha tillgång till trygga badplatser. På vintern ska det finnas möjlighet att bada i simhallar och på sommaren ska det finnas en god tillgång till badplatser.

Vår politik

  • Bygg fler simhallar.
  • Öka säkerheten på badhusen.
  • Fler centralt belägna badplatser.
SIMHALLAR

Stockholm lider av en stor simhallsbrist. Därför är det av största vikt att kapaciteten för simning ökar, genom att det byggs nya simhallar eller att befintliga rustas upp och byggs ut. I vissa fall kan rivning och nybyggnation vara en mer kostnadseffektiv lösning för att modernisera och bygga ut stadens simhallar.

TRYGGHET PÅ SIMHALLAR

Ofredanden och trakasserier på stadens idrottsanläggningar är oacceptabelt, men tyvärr ett ökande problem. Liberalernas vill därför genomföra en trygghetssatsning på stadens simhallar. Personalstyrkan på simhallarna ska öka och en ordentlig säkerhetsutredning, för att ta reda var någonstans det brister, ska genomföras. Idrottsnämnden ska ge idrottsförvaltningen tydliga direktiv och verktyg för att hantera detta. Problemlösning i form av könssegregation ska inte förekomma. Lösningen på att vissa män trakasserar kvinnor får aldrig vara att flytta på kvinnorna. Den måste vara att upptäcka, anmäla och avvisa förövarna.

BADPLATS MITT I STAN

I Stockholms innerstad finns det outnyttjad potential för att anlägga fler badplatser. Möjlighet till lek och bad ger en trevligare och mer levande stadskärna. Exempelvis skulle en badplats på Riddarholmen ge staden ett stort lyft. Från Riddarholmen har man utsikt över hela Riddarfjärden. Här vore perfekt att anlägga badbryggor, lägre hopptorn, och på längre sikt kanske ett kallbadhus. Det är svårt att tänka sig en vackrare badplats.

Frihet måste försvaras

En riktigt bra skola för alla barn, och en integrationspolitik som både  skapar möjligheter och ställer krav. Svårare än så behöver det inte vara. Framtiden är liberal.

No response

Vill du veta mer om svensk politik och vad Liberalerna tycker? Fyll i din e-postadress här, så får du mitt nyhetsbrev ett par gånger i månaden.

Vi använder din adress enbart för att skicka information om Liberalerna. Läs mer här.