Spetsklasser

Skolan ska vara en utmaning för alla elever, även de allra duktigaste. Den som har talang för matematik eller språk ska kunna välja en spetsutbildning precis som den som har talang för idrott eller för musik.

Vår politik

  • Stockholms stad ska ha fler spetsklasser.
  • Större möjligheter att läsa avancerade kurser, som till exempel att läsa gymnasiekurser redan i högstadiet.
MÖJLIGHET ATT GÅ FÖRE

Stockholms stad ska ansöka om att få starta fler spetsklasser med särskilda antagningsprov, i ett eller flera ämnen i grundskolan och på gymnasiet. Grund- och gymnasieskolor samt högskolor måste samverka för att göra det möjligt för fler elever att läsa de kurser de vill och kan. För dem som vill nå längre ska det finnas möjligheter att gå före genom spetsutbildningar men även genom att läsa mer avancerade kurser, som till exempel att läsa gymnasiematematik redan i högstadiet. Elever på grundskolan ska ha rätt att läsa in gymnasiekurser och få betyg i dessa. Möjligheterna för studiemotiverade elever att tentera av gymnasiekurser och att läsa högskolekurser redan på gymnasiet ska byggas ut.

Frihet måste försvaras

En riktigt bra skola för alla barn, och en integrationspolitik som både  skapar möjligheter och ställer krav. Svårare än så behöver det inte vara. Framtiden är liberal.

No response

Vill du veta mer om svensk politik och vad Liberalerna tycker? Fyll i din e-postadress här, så får du mitt nyhetsbrev ett par gånger i månaden.

Vi använder din adress enbart för att skicka information om Liberalerna. Läs mer här.