Riddarholmen

Riddarholmen ligger i hjärtat av Stockholm och erbjuder några av de vackraste kulturmiljöerna i hela staden. Samtidigt saknas kulturen. Liberalerna vill att en del av befintliga byggnader ska byggas om till bostäder, att det skapas en badplats och att det ska bli möjligt med fler festivaler och uteställen på Riddarholmen.

Vår politik

  • Bostäder på Riddarholmen.
  • Fler uteställen och uteserveringar.
  • Anordna en badplats på Riddarholmen.
  • Flytta ut statliga myndigheter från Riddarholmen.
Riddarholmen ska utvecklas

Riddarholmen är underutnyttjad och kan med fördel förädlas med caféer, badplatser och restauranger, inte minst vid Evert Taubes terrass med utsikt över Riddarfjärden. Liberalerna vill också att staden utreder möjligheten att inrymma bostäder inom områdets bebyggelse. Denna unika del av Stockholm kan levandegöras genom att skapa folkliv, rörelse och badplatser.

Ut med myndigheter, in med bostäder

Riddarholmen är ett område som nästan uteslutande ägs av statens myndigheter och saknar bostäder samt kvälls- och nattliv trots att Riddarholmen har ett unikt attraktivt läge. Liberalerna vill med kommersiella lokaler, bostäder och badmöjligheter skapa en levande stadsmiljö på Riddarholmen. Staden ska påbörja förhandlingar med staten för att köpa lämpliga fastigheter som kan bli bostadshus.

Fler centrala badplatser

Från Riddarholmen har man utsikt över hela Riddarfjärden. Här vore perfekt att anlägga badbryggor, lägre hopptorn, och på längre sikt kanske ett kallbadhus. Det är svårt att tänka sig en vackrare badplats.

Frihet måste försvaras

En riktigt bra skola för alla barn, och en integrationspolitik som både  skapar möjligheter och ställer krav. Svårare än så behöver det inte vara. Framtiden är liberal.

No response

Vill du veta mer om svensk politik och vad Liberalerna tycker? Fyll i din e-postadress här, så får du mitt nyhetsbrev ett par gånger i månaden.

Vi använder din adress enbart för att skicka information om Liberalerna. Läs mer här.