Nöjesliv

Stockholms uteliv är en central del i den levande stadsmiljö, som också lockar många människor att flytta hit. Därför är det viktigt att staden ansvarar för att det finns tillräckligt med lokaler som klarar de olika krav som krävs för ett mångsidigt uteliv. Det måste planeras för nattlivslokaler som också klarar av att erbjuda scen för musik och föreställningar. Det ska finnas förutsättningar för allt från stand up till rockkonserter och raveevenemang i staden.

Vår politik

  • Planera nya nattlivslokaler när staden växer. Ta fram en nöjeslivsstrategi.
  • Låt festen fortsätta – fler ställen öppet till fem.
  • Bekämpa all typ av diskriminering på krogen.
LEVANDE STAD DYGNET RUNT

En stad som fungerar dygnet runt blir tryggare än om allt stänger efter kontorstid. Detta innebär att musikplatser och konsertlokaler, liksom krogar och handel av olika slag, måste få plats i stadsplaneringen. Tyvärr verkar den styrande majoriteten inte ha några ambitioner för detta överhuvudtaget, istället har vi sett hur flera uppskattade kulturinstitutioner fått stänga igen, som Debaser Slussen och Debaser Medis. Liberalerna vill ta fram en strategi för hur ett levande nöjes- och kulturliv ska värnas och möjliggöras när staden växer.

UTÖKADE ÖPPETTIDER, MEN HÅRDARE KONTROLLER

Den konservativa tillståndspolitiken som skapat en monopolställning bland de nattklubbar som har öppet till fem måste hävas. Ge fler tillstånd att fortsätta festen efter tre, och avskaffa danstillståndet. Men dra samtidigt in tillstånden snabbare för de som inte sköter sig, när det gäller alkoholförsäljning och ljudnivåer.

BEKÄMPA ALL TYP AV DISKRIMINERING PÅ KROGEN

Diskriminering kan aldrig accepteras, varken på arbetsmarknaden eller i krogkön. All typ av diskriminering ska aktivt bekämpas och motarbetas.

 

Frihet måste försvaras

En riktigt bra skola för alla barn, och en integrationspolitik som både  skapar möjligheter och ställer krav. Svårare än så behöver det inte vara. Framtiden är liberal.

No response

Vill du veta mer om svensk politik och vad Liberalerna tycker? Fyll i din e-postadress här, så får du mitt nyhetsbrev ett par gånger i månaden.

Vi använder din adress enbart för att skicka information om Liberalerna. Läs mer här.