Jämställd idrott

Att röra på sig är viktigt för att må bra och för att kroppen ska fungera som den ska. Pojkar idrottar i dagsläget mer än flickor. Liberalerna tycker att flickor ska ges lika stor möjlighet att röra på sig som killar.

Vår politik

  • Mer idrott för flickor i utsatta områden
  • Anpassa idrottsanläggningar för flera olika sporter
  • Bygg fler ridhus
IDROTT I UTSATTA OMRÅDEN

Idrotten ger många en meningsfull fritid. Stockholm ska prioritera breddidrotten och idrottsaktiviteter som är lättillgängliga, och stötta initiativ för idrott i utsatta områden. Det är viktigt att idrottssatsningar har ett jämställdhetsperspektiv och att den når unga som inte vanligtvis deltar i den traditionella föreningsidrotten. En av de grupper som är i mest behov av stöd är flickor i utsatta områden. Liberalerna tycker att stadens resurser ska riktas till de grupper som har mest behov av stöd. Därför är det en viktig jämställdhetsinsats att få till mer idrott i utsatta områden.

FLER OLIKA SPORTER I ANLÄGGNINGARNA

Genom att anpassa idrottshallarna till flera olika idrottsformer är det möjligt att ha aktiviteter för fler. Exempelvis gör man isidrott mer tillgängligt genom att anpassa hallarna efter både konståkning och ishockey.

RIDHUS

Flickor och pojkar väljer oftast inte samma typ av idrott. På hockeyplanen är det fler killar än tjejer och i ridhuset är det tvärt om. När nya idrottsanläggningar byggs ska flickors idrottande prioriteras. Stockholm har till exempel alldeles för få ridhus, tjejerna behöver någonstans att utöva sin idrott. Liberalerna vill bygga fler ridhus i Stockholm.

Frihet måste försvaras

En riktigt bra skola för alla barn, och en integrationspolitik som både  skapar möjligheter och ställer krav. Svårare än så behöver det inte vara. Framtiden är liberal.

No response

Vill du veta mer om svensk politik och vad Liberalerna tycker? Fyll i din e-postadress här, så får du mitt nyhetsbrev ett par gånger i månaden.

Vi använder din adress enbart för att skicka information om Liberalerna. Läs mer här.